Apopleksi hold

Holdet henvender sig primært til:
Personer som har været ramt af et slagtilfælde (blodprop i hjernen/hjerneblødning) og efterfølgende fået motoriske skader, der påvirker dagligdags-funktioner.
Typisk ser vi varierende grader af halvsidig lammelse med nedsat kraft, balance og styringsbesvær.
Du skal være træningsmotiveret og have en gangfunktion, med eller uden hjælpemiddel (stok/skinne).

Før du starter på holdet:
Skal du have en henvisning fra lægen og være udredt af en fysioterapeut, gerne den ansvarlige hold-fysioterapeut (se nedenfor).

Formål:
Først og fremmest at forebygge nye slagtilfælde ved generel træning af hjerte-kredsløb.
Ellers sigter træningen mod at øge deltagernes styrke, stabilitet, koordination og balance for at gøre dagligdags-aktiviteter, såsom gangfunktion og trappegang, nemmere og mere sikker.

Dokumentation for effekt:
Overordnet set viser forskning og empiri på området en god effekt af træning - både i forhold til styrke, udholdenhed og generel funktionalitet i dagligdagen.
Desuden er det almen kendt, at fysisk træning forebygger en lang række livsstilssygdomme, herunder hjerte-kar, som kan føre til slagtilfælde.

Indhold:
Træningen foregår til dels i vores træningscenter, hvor der fokuseres på styrke og kondition i maskiner  og til dels i en af vores to holdsale, hvor individuelle øvelser med diverse redskaber eller på gulvet fokuserer på balance og stabilitet.

Træningstider og forløb:
Holdtræningen foregår to gange om ugen:
Varigheden er 50 min. men det kan være en god ide at møde op lidt før starttidspunktet eller blive lidt længere for at få mest muligt ud af sin træning.
Der er løbende optag på holdet og det er ikke tidsbegrænset.

________dag, kl._________

________dag, kl. ________

Ansvarlig fysioterapeut:__________________________________

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail