Sclerosehold

Holdet henvender sig til:
Patienter med diagnosen Sclerose som er egnet til at træne på et hold.

Før du starter på holdet:
Du skal have en henvisning fra din læge/neurolog med speciale 62 (vederlagsfri fysioterapi). Desuden skal du have en individuel konsultation hos en fysioterapeut, hvor der vil indgå nogle forskellige tests, og det vil blive vurderet, hvad det bedste behandlingstilbud vil være for dig.

Formål:
Formålet med træningen er at give dig de bedst mulige fysiske forudsætninger til at håndtere en dagligdag med en progressiv sygdom.

Dokumentation for effekt:
Forskning viser, at patienter der træner jævnligt oplever bedre fysisk funktionsniveau og øget livskvalitet. I 2012 gennemgik vi et kvalitetsudviklingsprojekt på klinikken, for at optimere vores træningstilbud til Sclerosepatienter, og dette har betydet at vi følger Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger og erfaringer fra Sclerosehospitalerne i Haslev og Ry.

Indhold:
Holdtræningen består af konditionstræning og styrketræning: Derudover vil også indgå bl.a. gang- og balancetræning. Vi lægger vægt på hele tiden at udfordre hver enkelt deltager bedst muligt.

Træningstidspunkt(er) og forløb:
Der er mulighed for at træne 2-3 gange om ugen på Sclerose - specifikke hold. For eftermiddagshold se pjece ”Neurologisk hold (blandet)”.

________dag, kl._________

________dag, kl. ________

Ansvarlige fysioterapeuter:
Brian Klintskov, Ida-Louise Thaulow og Jens Hjorthøj